Galareta z tuńczykiem i warzywami

4.5 (196 ocen)

Może być smaczną ozdobą wielkanocnego stołu :)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (po 185g)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    pół puszki kukurydzy (170g )
    pół puszki groszku (170g )
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    żelatyna z bulionem i przyprawami (40g)


Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galareta z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka, groszek i kukurydzę dokładnie osączyć z zalewy. Marchew i pietruszkę umyć, oczyścić. Ugotować w litrze wody, odcedzić. Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, wymieszać, nie gotować.
  • 2. .Do silikonowej formy na babkę z kominem ( o śr.22 cm) poukładać na przemian tuńczyka, groszek, kukurydzę,marchewkę, pietruszkę i natkę. Całość zalać wywarem, ostudzić . A następnie na kilka godzin wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Podawać polaną octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować