REKLAMA
Meksykańskie tacos i tuńczyk ? A czemu nie , chciałabym przekonać wszystkich, że pyszne jedzenie nie oznacza wielogodzinnego stania przy blacie w kuchni , chrupiące kukurydziane miseczki napełnione warzywami i tuńczykiem z cebulką polane miodowym winegretem i domowym sosem czosnkowym, to wspaniałe danie na lekki wiosenny lunch we dwoje , prostota przygotowania urzeka, smak fascynuje. Najważniejsza jest dla mnie przyjemność podniebienia. Ta przekąska doskonale spisze się na lunch lub lekką kolację czy podwieczorek.
Mam 20 lat. Jestem studentką administracji. Gotuję dla rodziny zarówno na co dzień, jak również na szczególne okazje i uroczystości.
Jak ciasto do normalnej pizzy może się nie udać, tak to zawsze wychodzi perfekcyjne - puszyste, rozpływające się w ustach i pyszne. W połączeniu z ciągnącym się żółtym serem, mocno pomidorowym sosem z ziołową nutą i dodatkami, otrzymujemy rozkoszną eksplozję smaku.
Drożdżowe ciasto, niczym chleb z ogromem farszu w środku. Wspaniałe na obiad jak i kolację.
Jak pogoda, to każdą wolną chwilę na świeżym powietrzu spędzamy, mniej czasu na gotowanie mamy. Dlatego proponuję Wam przepis na danie, które 5 min się przygotowuje i niewiele kosztuje. Do piekarnika wkładacie i 30 min czekacie. Może być jako przystawka podawana, lub jako przekąska, na jeden kęs, po jednym „kwiatku” odrywana. Prosta, wręcz banalna, ale smaczna, w sam raz, na jeden raz – idealna.
Nieskomplikowany pomysł na szybki i pyszny obiad. Ratuje mnie z opresji wielokrotnie gdy czasu niewiele a w brzuchu burczy idealny również wtedy gdy do pierwszego jeszcze parę dni a zjadłoby się coś pysznego!
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem