Trufle kokosowe z mascarpone i białej czekolady z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Miękkie trufle z serka mascarpone, białej czekolady i wiórków kokosowych, z dodatkiem likieru kokosowego. Są słodkie i rozpływają się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 150g serka mascarpone
    200g białej czekolady
    50g drobnych wiórków kokosowych (jeśli robiliście domowy likier kokosowy to użyjcie nasączonych alkoholem wiórków pozostałych z produkcji likieru)
    1 łyżka likieru kokosowego

    Do obtoczenia:

    wiórki kokosowe
    rodzynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Trufle kokosowe z mascarpone i białej czekolady z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę posiekać i roztopić w kąpieli wodnej. Pozostawić do ostygnięcia. Serek mascarpone przełożyć do miski i wymieszać łyżką. Chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę dodać do serka i wymieszać łyżką. Kolejno wmieszać wiórki kokosowe i likier. Masę wstawić do lodówki, aby lekko stwardniała i dało się formować trufle. Ze schłodzonej masy formować małe kulki o średnicy ok. 3cm i wkładać je pojedynczo do miseczki z wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Potrząsając miską, obtoczyć kulkę w wiórkach. Trufle przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mascarpone Wiórki kokosowe Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować