Kebab w tortilli

4.51 (178 ocen)

  • 30 min

Domowy kebab - pyszny i zdrowy.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże tortille
    400 g piersi z kurczaka
    przyprawa do kebabu (KAMIS)
    olej

    SURÓWKA:

    150 g kapusty białej
    50 g marchewki
    20 g cebuli
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz

    SOS:

    1,5 czubatej łyżki majonezu
    4 łyżki kefiru
    szczypta soli
    szczypta ziół prowansalskich
    ząbek czosnku

Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Kebab w tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surówka- warzywa szatkujemy na drobno, doprawiamy solą, olejem i pieprzem, mieszamy.
  • 2. SOS - wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu.
  • 3. MIĘSO - filet z kurczaka kroimy na małe kawałki, obsypujemy obficie przyprawą i smażymy na oleju do zrumienienia.
  • 4. Tortille podgrzewamy w mikrofali aż zmiękną, na każdą nakładamy porcję mięsa, surówki i sosu. Zwijamy według upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bliskowschodnia Turecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować