Różowa terrina z buraczków

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka o przyjemnym, optymistycznym kolorze. Zdrowa, łatwa w przygotowaniu i dla każdego.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - burak duży: 1 sztuka
    - śmietana jogurtowa 9%: 500 mililitrów
    - żelatyna lub agar: 3 łyżki
    - woda gorąca: 0.5 szklanki
    - jajka na twardo: 4 sztuki
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - szczypiorek garsć: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Terrina Przystawki

Różowa terrina z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka razem ze skórką gotujemy przez około 20 minut. Po tym czasie studzimy, obieramy i tarkujemy na drobnych oczkach. Dodajemy śmietanę, posiekany na drobno szczypiorek, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i po dokładnym wymieszaniu wlewamy do reszty składników. Całość mieszamy. Wylewamy do foremek wysmarowanych lekko masłem(będzie łatwiej wyjąć).
  • 3. Można dodać teraz po połówce, lub po całym jajku(zależnie od foremek). Całość odstawiamy do lodówki aż stężeje. Podajemy z pieczywem i chrzanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować