Rukola z szynką, winogronami i bratkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka w sam raz jako przystawka lub lekka kolacja.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - rukola: 400 gramów
    - szynka westfalska: 100 gramów
    - winogrona ciemne: 300 gramów
    - pestki z dyni: 50 gramów
    - oliwa extra virgin: 4 łyżki
    - miód: 2 łyżki
    - sok z cytrny: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - bratki: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Szynki

Rukola z szynką, winogronami i bratkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę, winogrona i bratki trzeba opłukać.
  • 2. Z oliwy, sokku cytrynowego, miodu i soli przygotować sos.
  • 3. Na talerzach lub półmisku ułożyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem i udekorować bratkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Sałata Kwiaty jadalne Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować