REKLAMA
Pyszne danie z piekarnika, łatwe i szybkie w wykonaniu, które zadowoli niejedno podniebienie :) Mięso mielone doprawione dużą ilością natki pietruszki i świeżym czosnkiem w towarzystwie warzyw i świeżych ziół, podlane słodką śmietaną, zaspokoi uczucie sytości na długo.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Pyszny soczysty filet z indyka, marynowany w jogurcie naturalnym, z mnóstwem ziół, w postaci siekanego kotleta. Kotlet podany na zielonej sałacie, z ulubionymi dodatkami i dobrym sosem na zimno, z pewnością będzie smakować nawet najmłodszym domownikom.
Na świątecznym wigilijnym stole nie może u mnie zabraknąć barszczyku z uszkami z grzybów leśnych, w ciągu roku zdarza się nam go robić ale nie smakuje tak jak w wigilię.
Makaron w towarzystwie cukinii, oberżyny i czerwonej papryki, w śmietankowym sosie, to bardzo smaczne i aromatyczne danie last minute, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy.
Chrupkie pieczywo świetnie się sprawdzi jako zamiennik tradycyjnego chleba, ale też jako dodatek do zup typu krem, czy też jako zdrowa przekąska do chrupania.
Uwielbiam młode warzywa. W lato, gdy jest ich największy wybór szukam sposobów, by przechować ten smak na później i cieszyć się nim zimową porą. Jednym z tych sposobów są domowe kostki bulionowe. Kostka bulionowa nadaje potrawom aromat oraz pozwala zaoszczędzić czas w trakcie gotowania. Jednak te sklepowe to "bogactwo" sztucznych polepszaczy smaku. Na szczęście kostkę bulionową możemy zrobić sami w domu. Warto poświęcić czas na jej przygotowanie, gdyż uzyskamy zdrową podstawę do zup i sosów. Takie domowe kostki w 100% składają się z naturalnych składników, dzięki czemu naturalnie wzbogacają smak zup i sosów.
Pizza bez drożdży, bez wyrastania z łatwo dostępnych dodatków. Polecam z sosem pomidorowym, czosnkowo-ziołowym.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna