Grillowane paluszki selerowe

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Paluszki z selera korzeniowego owinięte w plastry boczku - to pomysł na oryginalną i bardzo smaczną przekąskę, dodatek do sałatki lub zupy krem. Chrupiący, lekko słony boczek idealnie komponuje się ze słodkim selerem korzeniowym - duet idealny.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów boczku
    kawałek selera
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Paluszki

Grillowane paluszki selerowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane paluszki selerowe 1. Selera kroimy w słupki. Każdy kawałek selera owijamy boczkiem. Grillujemy, aż boczek się zrumieni i stanie chrupiący.

Porady

Paluszki selerowe podajemy jako dodatek do sałatki, do zupy krem lub po prostu jako samodzielną przekąskę, gdyż same w sobie są bardzo smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować