Latte korzenne

4.86 (7 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Latte korzenne to idealna opcja na chłodne dni. Z tej okazji mam dla was cudownie rozgrzewającą jesienną kawę

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mleka 2% lub 3,2%
    1/4 łyżeczki naturalnej esencji waniliowej
    1-2 łyżki syropu klonowego lub miodu- opcjonalnie
    1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
    1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
    szczypta mielonego imbiru
    mała szczypta gałki muszkatołowej
    50-80 ml espresso
Wystaw ocenę:

4.86 (7 ocen)

Zobacz również:

Kawy Cafe latte

Latte korzenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wymieszać z przyprawami i syropem, podgrzać na średnim ogniu, wymieszać i przelać przez sitko do dwóch szklanek, spienić np. za pomocą ręcznego spieniacza. Następnie dodać świeżo zaparzone espresso i delikatnie oprószyć cynamonem.

Porady

Na koniec możesz dodać bitą śmietanę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa ziarnista Kurkuma Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować