Kto lubi szpinak, grzyby mun bądź orientalne smaki? Dzisiaj przygotowałam pyszną rozgrzewającą zupkę, świetna mieszanka polsko chińskich smaków, polecam!
Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.
2.Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, przyprawą do dań chińskich, formować małe kulki, ugotować na parze.
3.W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut.
Komentarze