Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kto lubi szpinak, grzyby mun bądź orientalne smaki? Dzisiaj przygotowałam pyszną rozgrzewającą zupkę, świetna mieszanka polsko chińskich smaków, polecam!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PULPECIKI:
    - pierś z kuczaka: 400 gramów
    - szpinak: 200 gramów
    - czosnek (ząbek): 2 sztuki
    - przyprawa do dań chińskich: 1 łyżeczka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    ZUPA:
    - bulion drobiowy: 2 litry
    - marchew: 1 sztuka
    - grzyby mun suszone: 30 gramów
    - kapusta pekińska liście: 3 sztuki
    - dymka zielona część: 3 łyżki
    - kiełki fasoli mung: 0.5 szklanki
    - szpinak: 50 gramów
    - makaron ryżowy nitki: 100 gramów
    - sos sojowy: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Sosy

Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby mun wymoczyć w wodzie ok godziny.
  • 2. Zmielone mięso wymieszać z drobno posiekanym szpinakiem, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym, przyprawą do dań chińskich, formować małe kulki, ugotować na parze.
  • 3. W woku rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w słupki marchew, podsmażyć, zalać bulionem, dodać kapustę, pokrojone grzyby mun i makaron, gotować ok 5-7 minut (do miękkości makaronu. Kapustę wyjąć, dodac dymkę, kiełki, liście szpinaku, sos sojowy, przyprawic solą pieprzem, gotowac ok 3 minut.

    Zupę podawać z pulpecikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować