Cebulowe sznycle z kurczaka po francusku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Te sznycle po francusku to prawdziwy hit! Nie mają tradycyjnej panierki tylko coś w stylu ciasta naleśnikowego, ale są tak smaczne, że nie można poprzestać na jednym kawałku: mięso w środku jest soczyste i ma wyjątkowy smak.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    Ciasto:
    1 opakowanie zupy cebulowej w proszku
    1 jajko
    3 łyżki mąki pszennej typ 550
    100ml mleka
    100g sera żółtego potartego
    Sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sznycle

Cebulowe sznycle z kurczaka po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do misy i wymieszać ze sobą dokładnie.
  • 2. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić i wymieszać w cieście.
  • 3. Sznycle smażyć na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu aby mięso zdażyło się przesmażyć. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować