Sałatka z kolorowych warzyw i jabłka z dodatkiem jaj gotowanych na twardo i charakternego żółtego sera, a do tego spora garść świeżej zieleniny. Prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, w sam raz na szybką i pożywną przekąskę.
25 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 puszka kukurydzy konserwowej (285 g po osączeniu z zalewy)
200 g korniszonów
1 słoik selera konserwowego – wiórki (160 g po osączeniu z zalewy)
2 średnie słodkie jabłka (łącznie 250 g)
2 kopiaste łyżki posiekanego szczawiu
2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
3 jajka ugotowane na twardo
125 g żółtego sera
2 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz czarny mielony do smaku
Komentarze