Drobiowe roladki ze szczawiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz :
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło, a po chwili wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili dodajemy szczaw(wcześniej umyty i drobniej posiekany) i smażymy całość do odparowania wody. Następnie dodajemy pokruszony ser feta, pieprz. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Mięso:
Pierś z kurczaka kroimy na niewielkie płaty i rozbijamy cienko tłuczkiem na cienkie filety (najlepiej przy pomocy folii aby nie podziurawić mięsa). Przyprawiamy pieprzem, ostrą papryką i odrobiną soli.
Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz i zawinąć ściśle w roladkę.
Zawinięte roladki podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Jeżeli chcemy, możemy zrobić panierkę z bułki tartej i jajka.
Podsmażone roladki przekładamy na blaszkę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut (czas zależy od wielkości roladek).
Komentarze