Aromatyczne szaszłyki z mięsa wołowego z serem halloumi i czerwoną cebulą.
Składniki:
300 g mięsa wołowego
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka mielonej kolendry
½ łyżeczki chilli w proszku
3 ząbki czosnku
½ czerwonej cebuli
½ łyżeczki soli
120 g sera halloumi
Marokańskie szaszłyki z serem halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce łączymy ze sobą mięso, jajko, bulkę tartą, sól i przyprawy. Formujemy małe kuleczki. Ser halloumi kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w kawałki. Mięso, ser i cebulę nadziewamy na przemian na patyczki. Smażymy z każdej strony do zarumienienia. Można też użyć grilla. Gotowe.
Komentarze