Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Soczyste szaszłyki z mięska mielonego ,papryki i marchewki :)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej
    kilka gałązek oregano
    posiekana natka pietruszki
    koperek
    3-4 ząbki czosnku
    2 papryki
    2 marchewki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać posiekane zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek ,posiekaną natkę pietruszki przyprawy. Dokładnie wymieszać.
    Paprykę pokroić w kwadraty,skropić olejem i posypać przyprawami, wymieszać. Marchew obrać i pokroić na większe kawałki.
    Z mięsa formować niewielkie kulki , nabijać je na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami .Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować