Szaszłyk w kurczaku

4.5 (165 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne danie obiadowe takie po prostu coś innego niż tradycyjny kotlet. Kawałki nabite na wykałaczkę sera żółtego, świeżej papryki, rzodkiewki,pieczarki oraz cebulki, a całość owinięta plastrem fileta z kurczaka. Przepis zaczerpnięty z księgi Siostry Anastazji z małymi moimi zmianami.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
    3 pieczarki
    2 rzodkiewki
    mała papryka czerwona świeża
    100 g sera żółtego
    pieprz oraz sól

    Panierka:
    1 jajko
    szklanka bułki tartej
    olej do smażenia

    Dodatkowo:
    4 wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Ser

Szaszłyk w kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Piersi z kurczaka umyć, pokroić na 4 porcje rozbić i doprawić. Na każdą wykałaczkę nabić obraną cebulkę, kosteczki sera żółtego, kawałki papryki, rzodkiewki oraz połówki pieczarek.

    W rozbite piersi kurczaka zawinąć szaszłyk.

    Opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

    Szaszłyki usmażyć na rozgrzanej patelni na oleju.

    Podawać od razu z zestawem surówek i ćwiartkami pieczonych ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować