Krem z soczewicy z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna kremowa zupa bez mięsa. Kolejna propozycja na piątkowy obiad.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 marchewki
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    1,5 szklanki soczewicy
    4 jajka
    Oliwa z oliwek
    Sól
    Pieprz
    Papryka ostra mielona
    Szafran
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Jajko

Krem z soczewicy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy marchewki w małej ilości wody.
  • 2. Dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości. (Czas zależy od rodzaju soczewicy.)
  • 3. W międzyczasie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek.
  • 4. Dodajemy do zupy i blendujemy.
  • 5. Doprawiamy solą, pieprzem i mielona papryką.
  • 6. Podajemy z jajkiem na twardo.
    Przed podaniem posypujemy szafranem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować