Sajgonki warzywne

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sajgonki warzywne - pyszne, kolorowe, zdrowe i najważniejsze - szybkie w wykonaniu!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże liście sałaty maślanej
    2 duże garście pokrojonych w słupki warzyw (równe proporcje z każdego warzywa)
    - marchewki
    - cukinii
    - czerwonej kapusty
    -selera naciowego
    - świeżej mięty
    - świeżej bazylii

    Sos do sajgonek
    1 łyżka kremowego masła orzechowego
    1/2 mango
    1/2 awokado
    1/2 łyżki sosu sojowego
    1/2 łyżki syropu klonowego
    1 łyżeczka prażonego oleju sezamowego
    szczypta kurkumy
    pieprz cytrynowy, sól himalajska, sok z cytryny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sajgonki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozłóż 3 duże liście sałaty maślanej
    Podziej pokrojone w słupki warzywa na 3 równe części
    Na każdy liść sałaty połóż jedną z 3 części podzielonych warzyw
    Zwiń liść sałaty z warzywami (jak zrazy)
    Pokrój zwinięte z warzywami liści sałaty na małe kawałki (około 3cm)
    Podaj z gotowym sosem i słonymi paluszkami

Porady

Jeśli nie masz składników na podany sos, wystarczy zanurzać gotowe kawałki w sosie sojowym lub majonezie (ulubiona wersja mojego syna :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Świeża mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować