Sałatka parówkowa na kanapki

3.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kryzysowa pasta - sałatka z parówek w pikantnym, charakternym i aromatycznym wydaniu, z dodatkiem świeżej, orzeźwiającej mięty.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 wędzonych parówek drobiowych (łącznie 630 g)
    115 g obranej czerwonej cebuli
    3 łyżki posiekanej mięty
    4 – 5 łyżek oliwy lub oleju
    2 łyżki keczupu pikantnego
    3 łyżeczki chrzanu konserwowego ze słoika
    3 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    po 1 łyżeczce mielonych przypraw – kminku, owoców kolendry, chilli w płatkach
    ½ łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
    ½ łyżeczki cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Sałatka parówkowa na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka parówkowa na kanapki 1. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać posiekaną cebulę, wsypać paprykę, kminek, owoce kolendry, chilli, kumin, cukier i szczyptę soli – składniki smażyć 2 -3 min, mieszając. Następnie dołożyć obrane z osłonek i pokrojone w ćwierćplastry parówki i całość smażyć jeszcze 5 min.
    Do wystudzonej zawartości garnka dołożyć miętę, keczup oraz chrzan – wymieszać i doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować