REKLAMA
Danie bardzo smaczne , aromatyczne i bardzo , bardzo szybko znikające z talerzy :)
Gdy czas piędzi jak szalony , a pracy wciąż sporo , proponuję pierożki krajane radełkiem , a do nich wspaniały , bogaty w mieszanki smakowe barszczyk . Co prawda barszczyk wykonany jest nie na zakwasie ale swoją kwaskowatość ma , a aromat zachęca do jak najszybszego skosztowania tego smakołyku . Na pewno nada się na świąteczny obiad lecz nie tylko :)
Bigos z dużą ilością mięsa i wędlin oraz suszonych grzybów. Bardzo aromatyczny i wyrazisty w smaku dzięki dodatkowi rozgniecionych jagód jałowca i sporej ilości miodu.
To moja ulubiona potrawa wigilijna. Oczywiście grzyby suszone mamy co roku swoje.
Są potrawy, które najlepiej smakują w Święta i przez to nadają im wyjątkowego charakteru. Pyszne oraz aromatyczne pierożki z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to jedna z takich potraw, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole.
To doskonała gorąca potrawa na uroczystości rodzinne oraz święta.
Kurczak w słodko-dymnej marynacie w połączeniu z kaszą gryczaną, wędzonymi śliwkami i sosem z suszonych grzybów sprawia, że nie można przejść obojętnie obok tego dania.
Najlepiej smakują z leśnymi suszonymi grzybami i pysznym czerwonym barszczem. Moja mama robiła je najczęściej nie na Wigilię ale na Nowy Rok ;)
Ostatnio skomentowane
Placki jajeczne z makaronem i zieleniną