Spaghetti Z Sosem Meksykańskim

4.44 (171 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie chłodne dni sprzyjają ciepłym kolacjom, a zwłaszcza takim które jeszcze dodatkowo nas troszkę rozgrzeją ;)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki
    1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią)
    1 mała puszka mieszanki fasoli czerwonej z kukurydzą (212 ml )
    1 mała czerwona papryka
    1 cebula mała
    1-2 ząbki czosnku
    oraz przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra (lub szczypta chilli), oregano, tymianek
    makaron spaghetti (ilość na dwie osoby)
Wystaw ocenę:

4.44 (171 ocen)

Spaghetti z sosem meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    2. Na patelni z oliwą/olejem przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w kostkę i mięso mielone, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy.
    3. Kiedy mięso się troszkę przysmaży dodajemy puszkę pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut.
    4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę wraz fasolą czerwoną, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia.
    Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Kurczak z sosem meksykańskim

To może cię zainteresować