Libański sos czosnkowy

5 (6 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos jest bardzo smaczny i ma piękny biały kolor.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 ząbki czosnku
    sól na koniec łyżeczki
    białko surowego jajka
    200 ml oleju rzepakowego
    łyżeczka soku z cytryny
    3-4 łyżki wody mineralnej gazowanej
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy

Libański sos czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ząbki czosnku z solą rozdrobnić przy pomocy blendera. W czasie rozdrabniania dodać białko, a następnie porcjami dodawać olej rzepakowy i sok z cytryny. Cały czas ucierać.
    Dla uzyskania właściwej konsystencji dodawać stopniowo wodę.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować