Wielkanocny sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do wielkanocnych jajek

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szklanka kwaśnej śmietany
    Pół szklanki majonezu
    2 jajka ugotowane na twardo
    Pęczek szczypiorku
    6 małych korniszonow
    3 kiszone ogórki
    10 cebulek marynowanych
    6 grzybów marynowanych
    Pół szklanki chrzanu że słoika
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos tatarski

Wielkanocny sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę wymieszać z majonezem. Jajka bardzo drobno posiekać. Dodać do śmietany. Ogórki, grzyby, cebulkę, szczypiorku drobno posiekać, dodać do sosu razem z chrzanem. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem

Porady

Sos podajemy z wedlinami, jajkami lub białą kiełbasą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować