Indyk w pieczarkach z rodzynkami w sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do pokrojonego w kostkę mięsa dodać olej rzepakowy, paprykę czerwona, zioła prowansalskie i pokrzywę. Wstawić do lodówki na 2 godziny. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Dodać pokrojone w piórka cebule i pokrojony w plasterki czosnek. Następnie dodać oczyszczone, umyte pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać jeszcze łyżkę masła i całość dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie ( ok 30 min ). Od czasu do czasu pomieszać. Dodać jeszcze sól do smaku i rodzynki, i dusić ok 10 min. Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. Pomieszać żeby wszystko się pięknie połączyło. Podawać z pokrojoną drobno bazylią.
Smacznego.
Komentarze