Kotlet schabowy z papryczką chili

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny lekko pikantny, pachnący kotlet schabowy, podałam go z ziemniaczkami i kapustą duszoną. Było pysznie.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
    1/2 papryczki chili czerwonej
    przyprawa do mięs
    pieprz i sól
    2 małe jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlet schabowy z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć a następnie rozbić na cienkie kotlety, papryczkę chili rozdrobnić blenderem. Mięso oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron oraz przyprawą do mięsa i papryczką chili. Jajka roztrzepać i wymieszać. Kotlety maczać w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu z dwóch stron na złoty kolor.

Porady

Z podanej porcji wychodzą 3 spore i smaczna kotlety.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować