3 sosy na grilla: ostry, czosnkowy i musztardowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pysznym i niezastąpionym dodatkiem podkręcającym smak potraw z grilla są oczywiście sosy. Każdy w innym smaku, jedne łagodne, inne pikantne. Wszystkie przepyszne.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Sos czosnkowy:
    1 mały kubek jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    Vegeta do smaku (lub sól+ pieprz)
    1/2 pęczka kopru posiekanego drobno
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

    Sos pikantny:
    1 puszka pomidorów krojonych
    3 papryczki chili
    2 ząbki czosnku
    Sól
    pieprz
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1/2 pęczka kolendry posiekanego

    Sos musztardowy:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

3 sosy na grilla: ostry, czosnkowy i musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos czosnkowy: wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać. Wstawić na noc do lodówki.
  • 2. Sos pikantny: gniazda nasienne z chili wyjąć, chili drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do garnka, wymieszać. Zagotować, następnie wystudzić. Wstawić na noc do lodówki.
  • 3. Sos musztardowy: wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Passata pomidorowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować