Koreczki z moskalików

3 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Moskaliki to malutkie śledziki, przeważnie w zalewie octowej, odfiletowane są wspaniałym materiałem na mini koreczki. Właśnie takie zrobiłam z dodatkami w smaku słodko kwaśnym, całość znakomicie smakuje :)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg moskalików
    3 jajka ugotowane na twardo
    nieduży świeży ogórek
    2 łyżki kurek marynowanych, mogą być pieczarki marynowane
    1/2 miękkiego mango
    kilka listków dowolnej sałaty
    łyżka majonezu do dekoracji
    sos chili słodko kwaśny
    sól, pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki Sos chili

Koreczki z moskalików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Moskaliki odfiletowujemy robiąc pojedyncze fileciki, posypujemy pieprzem cytrynowym i odstawiamy.
    W tym czasie przygotowujemy duży półmisek:
    na spodzie kładziemy porwaną sałatę, potem ósemki jajek, mini stożki z plasterków ogórka, grzybki marynowane, pokrojone w kostkę mango.
    Z filecików robimy koreczki i umieszczamy pomiędzy produktami na półmisku, całość lekko solimy i posypujemy pieprzem cytrynowym, gdzieniegdzie robimy kleksik z majonezu.
    Na koniec delikatnie polewamy sosem słodko kwaśnym.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Śledzie Moskaliki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować