Pałki z kurczaka o smaku barbecue

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny sposób na pieczone pałki z kurczaka. Skórka jest chrupiąca i lekko słodkawa, a samo mięso soczyste i bardzo aromatyczne.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -10 pałek z kurczaka

    Marynata:
    -6 łyżek oleju
    -3 łyżki sosu barbecue
    -1 łyżka miodu płynnego
    -1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    -1 łyżeczka curry
    -1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
    -1 łyżeczka soli
    -1 łyżeczka rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pałki z kurczaka o smaku barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą. Wrzucamy pałki z kurczaka i dokładnie je nacieramy. Marynujemy w lodówce przez całą noc.
  • 2 2. Następnie pałki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Marynatą pozostałą w misce polewamy je po wierzchu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie pałki przewracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Kurczak Sos barbecue

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować