Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską

0 (0 ocen)

Lekki, zdrowy obiad.

Składniki:

  • filet z dorsza 2 szt
    sałata rzymska mini 2 szt
    seler nać 3 gałązki
    por 3-4 liście
    cebulka 1 szt
    liść laurowy 2 szt
    ziele angielskie 2 szt
    pieprz czarny ziarnisty 1 łyżeczka
    sól 2 łyżki
    lubczyk świeży 2 liście
    natka pietruszki 1 łyżka
    sos do sałaty:
    czosnek 2 łyżki
    oliwa z oliwek 3-4 łyżki
    ocet malinowy1 łyżka
    sól i pieprz
    cukier 1 szczypta
    ryż:
    ryż 3/4 szkl
    sól 1 łyżeczka
    kurkuma mielona 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Solankowy dorsz z grillowaną sałatą rzymską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowana sałata 1. Sałatę rzymską pokroić na ćwiartki, skropić oliwą i obsmażyć na patelni grillowej.
    Składniki sosu wymieszać. Ryć ugotować z przyprawami w 1,5 szklanki wody.
  • ryba w solance 2. 1,5 litra wody zagotować z ziołami, przyprawami i solą. Rybę obsypać pieprzem ziołowymi. Solankę zestawić z palnika i włożyć do niej rybę na około 8-10 minut. Rybę podawać z ryżem i grillowaną sałatą polaną sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Sałata Sola Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować