Sok z buraków, pomarańczy i selera

5 (7 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Taki sok własnej roboty jest bardzo zdrowy, właśnie jestem na etapie robienia z różnych owoców i warzyw, łączę te smaki i powiem, że nigdy bym się nie spodziewała, że ten zestaw będzie taki smaczny.
Słodycz pomarańczy zagłusza smak selera i buraka, bardzo polecam :) Ogólnie jest słodki i z przyjemnością się pije :)

  • 40 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 buraki czerwone ok. 600g
    1/2 bulwy dużego selera
    4 średnie marchewki ok. 500g
    6 pomarańczy
    6 jabłek w skórce bez pestek
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Sok

Sok z buraków, pomarańczy i selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obieramy ze skórki i kroimy w małe kawałki, jabłka pozbawiamy gniazda nasiennego, seler i marchewki obieramy ze skórki, jeżeli są młode wystarczy opłukać, również kroimy tak, aby zmieściły się w sokowirówce.
    Pomarańcze myjemy i wyciskamy na wyciskarce do cytrusów, tak jest szybciej.
    Wszystkie produkty bez pomarańczy wyciskamy w sokowirówce, łączymy z sokiem z pomarańczy, odstawiamy na 10 minut aby smaki się połączyły i mamy pyszny i zdrowy sok.
    Z tych proporcji wychodzi ok. 2 l soku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskotłuszczowa Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować