Rozgrzewająca zupa z ciecierzycy

4.5 (148 ocen)

  • Dla 3 osób

Idealna zupa na chłodne popołudnia i wieczory. Wspaniale rozgrzewa i przede wszystkim syci. Doskonale smakuje z chlebkiem tureckim. Ponadto ciecierzyca - źródło witamin i błonnika.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 2 szklanki namoczonej uprzednio ciecierzycy
    2 marchewki
    pietruszka
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    curry
    imbir
    kurkuma
    o,5 l bulionu warzywnego
    1 szkl. soku pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry Sok

Rozgrzewająca zupa z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę namoczyć na ok. 12 godzin (lub użyć gotowej z puszki), następnie gotować ok. pół godziny w bulionie razem z pokrojonymi w kostkę marchewką i pietruszką. Połowę bulionu odlać, a do reszty dodać sok pomidorowy. Zagotować i zblendować. Doprawić na ostro, dodając curry, kurkumę i imbir. Przyozdobić natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kurkuma Sok pomidorowy Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować