Bigos z młodej kapusty w naleśnikach

4.5 (178 ocen)

Lekki, pikantny bigos z młodej kapusty ze szczyptą chilli i sosem Worcester serwowany jako nadzienie do naleśników.

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    3 parówki wędzone
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    ½ łyżeczki chilli w proszku
    ½ łyżki vegety
    1 łyżeczka sosu Worcester
    200 ml soku pomidorowego
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól do smaku

    Cisto na naleśniki
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    1 jajko
    ½ łyżeczki soli
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok Naleśniki Bigos

Bigos z młodej kapusty w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos z młodej kapusty  w naleśnikach 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę, jajko, mąkę, sól i olej. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju).
  • Bigos z młodej kapusty  w naleśnikach 2. Kapustę kroimy w paski i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut do zmięknięcia. Odsączamy z wody. W tym czasie na oleju na dużej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojone parówki. Zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy paprykę, chilli, vegetę i sos Worcester. Całość dobrze mieszamy, doprowadzamy do zagotowania. Na koniec doprawiamy solą do smaku.
    Tak ugotowany bigos przekładamy do naleśników. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować