Babka wielkanocna z sokiem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć na puch z cukrem. Dodawać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, przyprawą korzenną i sok pomidorowy. Ciągle mieszając mikserem. Foremkę do babki z kominem wysmarować masłem. Przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 min. ( do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko przestudzić i wyjąć z formy. Wystudzić.
W rondelku rozpuścić margarynę z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać i mieszać , aż masa stanie się jednolita i lśniąca. Dodać szczyptę chili. Taką polewą polać babkę. Ozdobić wg. uznania np. czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.
Komentarze