REKLAMA
Bez żurku nie ma świąt wielkanocnych. A żurku nie ma bez zakwasu. Najlepiej domowej roboty, takiego z sercem. Ja już kolejny rok robię swój żurek, na nim ta zupa smakuje zupełnie inaczej. Jak z najlepszej restauracji. Robi się praktycznie sam. Wystarczy dać mu kilka dni i gotowe.
Przygotowanie domowego zakwasu jest naprawdę bardzo proste, więc teraz jesienią warto sięgać po tą wspaniałą rozgrzewającą zupę. Nie ma nic lepszego niż porcja gorącego, pysznego i bardzo aromatycznego żurku po powrocie do domu.
Recepturę otrzymałam od mamy, która robi najlepszy żurek na świecie:) Nawet mój nie jest do końca tak dobry jak jej, ale myślę że to kwestia doświadczenia i lat praktyki.
Polecam wam pyszny i naturalny żurek z grzybkami i kiełbaską taki żurek zawsze babcia nam robiła na śniadanie w sobotę kiedy było wolne od szkoły i pamiętam ten smak do dziś :)
Ostatnio skomentowane
Domowa woda smakowa arbuzowo - cytrynowa