Jajeczne carpaccio z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka obojętnie pod jaką postacią u nas związane są z tradycją wielkanocną, carpaccio jest nie tylko proste ale i efektowne, krewetki dodają nowoczesności, dzięki temu jest niebanalnie i nie wieje nudą.Polecam na Wielkanocne śniadanie!

  • 20 min

Składniki:

  • 8 jajek
    1/2 paczki miksu sałat
    100 g małych krewetek z zalewy
    sól morska do smaku
    pieprz grubo mielony do smaku

    Sos:
    1/2 pęczka koperku
    1 sos koperkowo ziołowy
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka wody

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajeczne carpaccio z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonym wrzątku na twardo.Wystudzić w zimnej wodzie,obrać ze skorupek, a następnie pokroić w cienkie plastry.
  • 2. Ułożyć na półmisku tak aby plastry zachodziły lekko na siebie posypać mieszanką sałat i osączonymi z zalewy krewetkami.
  • 3. Sos koperkowy wymieszać z posiekanym drobniutko świeżym koperkiem wlać oliwę i łyżkę wody dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać carpaccio, schłodzić i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Krewetki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować