Bardzo prosty sposób na pyszne danie z udek, idealne danie dla zapracowanych a zarazem bardzo smaczne.
50 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 6 udek z kurczaka
• 39 g fix do potraw chińskich
• 200 g śliwek suszonych
• 565 g Ananasa w puszce
• 1 łyżeczka Vegety
• 1 szklanka wody
• Olej do smażenia
• Sól
Muminkowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na połówki. Posypujemy fixem do potraw chińskich oraz solą. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2.Śliwki oraz ananasy kroimy na małe kawałki, wykładamy na mięso. Sok z ananasa mieszamy z Vegetą oraz wodą i polewamy mięso. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
Komentarze