Śledzie w stylu śródziemnomorskim

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śledzie tym razem w wersji śródziemnomorskiej z suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami polecają się nie tylko na świąteczny stół :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety śledziowe marynowane
    4-6 suszonych pomidorów
    1 łyżka kaparów
    8 czarnych oliwek
    ½ papryczki chilli
    2-3plasterki cytryny
    Około 1 szklanki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie w stylu śródziemnomorskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe obieramy ze skóry kroimy na kawałki na 1 kęs. Pomidory kroimy w paseczki. Plasterki cytryny kroimy na pół, oliwki i chilli w plasterki.

    W słoiku lub w salaterce układamy warstwę śledzi na nich układamy część pomidorów, chilli, cytryny kaparów i oliwek, a na warstwie dodatków ponownie śledzie i dodatki i tak aż do wyczerpania składników.

    Śledzie dokładnie zalewamy oliwą (wszystkie dodatki muszą być zakryte), zakręcamy słoik i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

    Po 12 godzinach śledzie gotowe są na jedzenia i zachwycania się ich smakiem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Oliwki Ryby Śledzie Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować