Śledź meksykańsko-japoński

0 (0 ocen)

  • 30 min

Imprezka z przyjaciółmi, spotkanie rodzinne, Wigilia, Sylwester, żadnego z tych spotkań ja nie wyobrażam sobie bez śledzika. Zobaczcie może śledź w moim wydaniu Wam posmakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 marynowane filety ze śledzia
    1 mała czerwona cebula
    2 małe ogórki korniszony
    mała puszka kukurydzy
    200 ml śmietany 18%
    1 łyżeczka octu winnego
    szczypta cukru
    sól i pieprz do smaku
    olej Kujawski z czosnkiem
    mała puszka kukurydzy
    2 duże rzodkiewki
    mały ogórek gruntowy
    zielony szczypiorek
    1 jajko na twardo

    (opcjonalnie 1 łyżka sera żółtego pokrojonego w kostkę)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki Przekąski

Śledź meksykańsko-japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w wiórka. Ogórki korniszony kroimy w drobną kostkę. mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy octem winnym, cukrem, solą i pieprzem.
  • 2. Rzodkiewkę, ogórka kroimy w kostkę, dodajemy posiekany szczypiorek i kukurydzę, całość zalewamy olejem kujawskim, mieszamy
  • 3. Na talerzu układamy: sos śmietanowy na to zwinięte w roladki śledzie, sałatka oraz cebula i jajko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować