Chłodnik arbuzowo - porzeczkowy

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam pyszny chłodnik z arbuza w połączeniu z czerwoną porzeczką , skórką z pomarańczy oraz odrobiną wanilii smakuje wybornie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • arbuz około 400 - 500 g,
    porzeczka czerwona 250 g,
    miód 4 - 5 łyżek,
    wino białe słodkie 1/2 szkl,
    miąższ z laski wanilii 1/2 części,
    starta skórka z 1 pomarańczy,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik

Chłodnik arbuzowo - porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z arbuza wyjąc miąższ, usunąć pestki.
    Miąższ włożyć do wyższego naczynia, dodać obrane, opłukane czerwone porzeczki.
    Dodać białego wina, startą skórkę z pomarańczy (pomarańcze uprzednio sparzyć gorącą wodą) oraz odrobinę miąższu z wanilii.
    Owoce zmiksować.
    Dosłodzić miodem, wymieszać.
    Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.
    Przed podaniem udekorować owocami , kleksem śmietany lub gęstego jogurtu.

    Podawać dobrze schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować