Omlet z bryndzą i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zaskakujące, bardzo smaczne połączenie. Z pewnością zasmakuje fanom bryndzy i serków góralskich.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 małe lub 3 duże jaja
    szczypta soli
    1 łyżeczka oliwy
    1 łyżka bryndzy lub serka góralskiego
    10 pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Omlet

Omlet z bryndzą i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja wbijamy do miseczki i wraz z solą ubijamy wodelcem, aż do pojawienia się bąbelków powietrza w masie jejecznej.
  • 2. Na patelnię do smażenia naleśników wlewamy oliwę, rozgrzewamy. Na gorący tłuszcz wlewamy jaja. Smażymy chwilę (około 2-3 minut, aż spód się przyrumieni). Podczas smażenia możemy ścięte jajko z brzegów patelni przesuwać drewnianą łyżką do środka omletu, w ten sposób masa jajeczna zetnie się szybciej.
  • 3. Za pomocą przykrywki do garnków lub talerza przewracamy omlet i smażymy około 30 sekund - aż masa jajeczna się zetnie.
  • 4. Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy bryndzą. Na połowę omletu układamy pokrojone w połówki pomidorki i przykrywamy połówką omletu bez pomidorków tworząc "sakiewkę". Smacznego!

Porady

Do pomidorków możemy dodać cebulkę pokrojonę w drobną kostkę - taki farsz doprawiamy pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bryndza Pomidorki koktajlowe Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować