Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• ½ kg schabu
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do panierki
• 2 jajka
• ½ kalafiora
• Mały brokuł
• 10 dag sera żółtego
• Sos meksykański w słoiczku
Schabowe z warzywami w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
2.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3.Układamy w naczyniu
4.Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
5.Po ugotowaniu układamy na kotletach
6.Polewamy sosem.
7.Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
8.Posypujemy warzywa.
9.Zapiekamy 15 minut w 180˚C.
Kotlety gotowe.
Smacznego.
Komentarze