Schabowe z warzywami w sosie meksykańskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja na wykorzystanie schabowych z poprzedniego dnia.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka
    • ½ kalafiora
    • Mały brokuł
    • 10 dag sera żółtego
    • Sos meksykański w słoiczku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe z warzywami w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierka 1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku, mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  • kotlety 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 3. Układamy w naczyniu
  • warzywa 4. Warzywa gotujemy w osolonej wodzie.
  • warzywa 5. Po ugotowaniu układamy na kotletach
  • sos 6. Polewamy sosem.
  • 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach
  • ser 8. Posypujemy warzywa.
  • danie 9. Zapiekamy 15 minut w 180˚C.
    Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować