Zupa z mięsem

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

"Jestem mężczyzną, muszę mieć dużo siły, więc muszę jeść mięso..." Znacie to skądś?:) Ta zupa spełni wymagania każdego faceta.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Podaję składniki na garnek 6l:
    4 plastry schabu
    500g boczku surowego
    200g boczku wędzonego
    1 ćwiartka z kurczaka
    3 marchewki
    2 pietruszki
    ćwiartka selera
    woreczek kaszy pęczak
    6 dużych ziemniaków
    natka pietruszki
    sól, pieprz, lubczyk ogrodowy, słodka papryka
    2 opakowania zupy ogonowej
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogonowa

Zupa z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki kroimy w kostkę, wszystko wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dokładamy ćwiartkę z kurczaka oraz schab pokrojony w dużą kostkę i gotujemy.
  • 2. Oba rodzaje boczku kroimy w kostkę o podsmażamy na suchej patelni. Odsączamy na ręczniku papierowym i dokładamy do garnka.
    Dwa opakowania zupy ogonowej rozbełtujemy w małej ilości zimnej wody i przelewamy do garnka. Ćwiartkę z kurczaka wyjmujemy z garnka, wyrzucamy skórę, a mięso rozdrabniamy i dokładamy do zupy.
  • 3. Na 20 minut przed końcem gotowania wsypujemy kaszę. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem, słodką papryką i posiekaną natką pietruszki.
    Zupa na pewno wyjdzie tłusta, więc po skończeniu gotowania, kładziemy na wierzchu złożony papierowy ręcznik i odsączamy tłuszcz. Czynność powtarzamy jeśli jest taka potrzeba.

Porady

Zupę możesz już na talerzu doprawić łyżką śmietany i podać z grzankami czosnkowymi. Jeżeli preferujesz pikantne potrawy, przypraw tą zupę dodatkowo ostrą papryką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować