Rumuńska paprykowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób

W Rumunii upieczone papryki przechowuje się w zamrażarkach. Później wystarczy je odpowiednio wcześniej wyjąć.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ● 1 szkl. ryżu
    ● 4 papryki
    ● 4 duże pomidory
    ● 4 średnie cebule
    ● pęczek koperku
    ● 2 łyżki oliwy
    ● łyżka octu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Rumuńska paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko
    według przepisu na opakowaniu.
    Papryki pieczemy,
    aż skórka zacznie ciemnieć.
    Usuwamy skórkę
    i gniazda nasienne. Miąższ
    kroimy w cienkie paski.
  • 2. Pomidory i koperek myjemy
    i osuszamy. Pomidory
    kroimy w paski. Cebule
    obieramy i wraz z koperkiem
    drobno siekamy.
  • 3. Ryż mieszamy z warzywami.
    Skrapiamy octem
    i oliwą. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rumuńska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.46 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rumuńska mamałyga

To może cię zainteresować