SAŁATKA RYŻOWA z TUŃCZYKIEM i WARZYWAMI KONSERWOWYMI (INSALATA di RISO con TONNO e SOTTACETI)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo popularny Włoski posiłek gdy doskwierają upały tzw. riso freddo, czyli ryż na zimno. Szybki w przygotowaniu, lekki i sycący. Polecam, nie tylko na upały;)...idealna sałatka na imprezę.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g ryżu
    150 g tuńczyka z puszki (najlepiej w oliwie)
    garść czarnych i zielonych oliwek (bez pestek)
    warzywa konserwowe-octowe (papryka, ogórki, marchewka, pieczarki, cebulki, karczochy itp.)
    1 łyżka natki z pietruszki
    sól
    pieprz
    5 łyżek oliwy z oliwek lub 3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i warzywami konserwowymi (insalata di riso con tonno e sottaceti) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1k2go7u 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Dodać pokrojone warzywa, natkę pietuszki, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać z oliwą. Schłodzić w lodówce i podawać.

Porady

Zamiast oliwy można użyć majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Tuńczyk Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować