Sajgonki drobiowe na parze

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Sajgonki na parze to zdrowsza wersja smażonych.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 12 sztuk papieru ryżowego
    1 podwójny filet z kurczaka
    1 puszka kukurydzy
    2 marchewki
    1 czerwona papryka
    2 woreczki ryżu
    1 opakowanie kiełków
    20 dag pieczarek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sajgonki Przystawki

Sajgonki drobiowe na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobno pokroić w cienkie, krótkie paseczki, przyprawić i usmażyć .
    Pieczarki również pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć, żeby nie były surowe. Ugotować ryż. Marchewki i paprykę pokroić w krótkie paseczki. Przygotować kiełki.
    Papier ryżowy przed zwinięciem namoczyć w ciepłej wodzie. Na środku rozłożyć wcześniej przygotowane składniki. Ciasno zawinąć i przełożyć do pojemnika na parę.
    Ustawić parowar na ok 20-25 minut. Doglądać żeby papier ryżowy nie rozgotował się.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować