Ryż z musem malinowym

1 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Idealne danie na podwieczorek lub słodkie śniadanie. Takie danie pamiętam z dzieciństwa jadałam je z różnymi owocami często na drugie śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • woreczek ryżu
    400 ml mleka
    180 g malin mrożonych/świeżych
    2 łyżki śmietany 18%
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

1 (3 ocen)

Ryż z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować i do gotującego włożyć ryż i gotować do miękkości. Maliny przełożyć do garnka i podgrzewać, gotować ok 15 minut aż się rozpadną, dosłodzić do smaku. Do letniego musu malinowego dodać śmietanę i wymieszać.
  • 2. Ugotowany ryż ubrać na talerz i polać musem malinowym. Życzę smacznego.

Porady

Jeśli maliny są słodkie nie dodajemy cukru do musu. Maliny można również przetrzeć przez drobne sitko. Ryż można ugotować na wodzie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować