Meksykańskie tortille

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Czasem z braku czasu lubię tak na szybko przygotować tortille, są smaczne i pożywne. Tym razem tortille przygotowałam z pastą warzywną o smaku paprykowym, do farszu dodałam smażonego indyka oraz warzywa. Takie tortille możemy przygotować na szybką kolację lub zabrać do pracy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym
    200 gram piersi z indyka
    1 papryka czerwona
    50 gram rukoli
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
    Sos meksykański
    Przyprawa do indyka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Meksykańskie tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do indyka i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim. Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym lub na suchej patelni grillowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Indyk Kukurydza Papryka Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować