REKLAMA
Rolady powodują że z niewielkiej nawet polędwiczki otrzymujemy całkiem pokaźną porcję mięsa. Roladę możemy przygotować dzień wcześniej, zawinąć w folię aluminiową i schować do lodówki. Przed pieczeniem doprowadzić do temperatury pokojowej.
Iście letnie burgery! Doskonały obiad w sezonie szparagowym. Wygląda doskonale, a smakuje zdecydowanie lepiej niż wygląda!
Pyszny, zdrowy i kolorowy sposób na niebanalne pierożki!
Polecam jedną z moich ulubionych ;) Spód pizzy z mozzarellą i oliwą, a reszta pysznych składników po wycięciu z pieca! Lekka i smaczna!
Lubię w lodówce mieć gotowe ciasto francuskie. Tak na wszelki wypadek, gdyby naszła mnie ochota na coś “fajnego” do przegryzienia, albo pojawili się niespodziewani goście. W kilka chwil możemy wyczarować z niego prostą w formie, atrakcyjną wizualnie i smaczną przekąskę. Tym razem z tego wspaniałego wynalazku powstały małe tarty wypełnione masą ze szpinaku zmieszanego z serem feta. Ta prosta przekąska zaskoczy niejednego z naszych przyjaciół. Podanie jej na sałatce z rukoli z miodowym sosem winegret podniesie jej wartości smakowe, uzupełniając przekąskę o niezbędne witaminy. Czas potrzebny na wykonanie tej prostej potrawy to raptem tylko kilkanaście minut, oczywiście bez czasu pieczenia.
Elegancki, ale bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu obiad. Polędwiczki po grillowaniu tylko lekko posoliłam, aby zachować ich delikatny i lekko mleczny smak. Warstwą smaku, która dobrze komponuje się z mięsem jest naleśnik z dodatkiem czosnku, rukoli i jarmużu. Całość uzupełnia niepalona kasza gryczana i maślano-miodowe kurki. Całość idealnie się komponuje i wykwitnie prezentuje się na talerzu.
Ostatnio skomentowane
Szparagi zielone prażone