Zupa grzybowa z makaronem naleśnikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Klasyczna zupa podana z makaronem naleśnikowym orzechowo rozmarynowym

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na naleśniki
    250 ml mleka
    5o ml,wody może być gazowana
    1 szklanka mąki
    2 jajka małe
    20 g zmielonych orzechów włoskich
    pół łyżeczki tymianku suszonego
    trochę soli
    3 łyżki oleju

    Na zupę
    20/30 g grzybów suszonych
    1 mała cebula
    600 ml bulionu
    sól i pieprz do smaku
    3 łyżki śmietanki słodkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Naleśniki

Zupa grzybowa z makaronem naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki ze sobą zmiksować,odstawić na 15 minut.
    Po tym czasie usmażyć na średnim ogniu naleśniki.
  • 2. Grzyby namoczyć w 1 szklance wrzątku ,odstawić na kilka godzin. Po tym czase grzyby odcedzić zachowując wodę w której się moczyły.
    Na patelni zeszklić na maśle pokrojoną w kostkę cebulę ,dodać odsączone grzyby ,całość smażyć jakąś chwilę .
    Do garnka wlać bulion z wodą (najlepiej przez gęste sitko) w której moczyły się grzyby , dodać podsmażone grzyby z cebulką ,całość gotować aż grzyby będą miękkie.Następnie zmiksować ,dodać śmietankę i lekko zagotować.
  • 3. Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić po skosie w paseczki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Orzechy Rozmaryn

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować