Kąski warzywne smażone w cieście ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj ciasto naleśnikowe : mąkę, jajka, sól zmiksuj z mlekiem na gładkie ciasto- odstawić na 30 minut
2.Paprykę pokrój w paski o grubości ok. 1 cm
Cukinie i marchew pokrój w słupki
Marchew i różyczki brokułów zblanszuj
3.Posiekane zioła rozmieszaj z cytryną i winiakiem po czym dodaj do ciasta – wymieszaj
4.W rondlu rozgrzej olej
5.Warzywa maczaj w cieście i usmaż z każdej strony na złoty kolor, następnie odsącz w ręczniku z nadmiaru tłuszczu
Porady
Takie kąski można przygotować z dowolnych warzyw: np pietruszka, seler. Można również wykorzystać grilowaną pierś z kurczaka - mięso przed grilowaniem należy pokroić w słupki o wysokości ok 10 cm i grubości 0,5 cm
Komentarze